Horské bicykle sú určené pre jazdu v teréne, dobrodružstvo, zábavu a súťaženie. Majú široké plášte pre lepšiu trakciu na meniacom sa teréne. Naopak, mestské bicykle sú určené predovšetkým na jazdu po vozovke či nenáročných trasách po meste. Samozrejme, že medzi jednotlivými modelmi sú ďalšie zásadné rozdiely, ktoré by ste mali poznať aj vy. Obzvlášť ak stále váhate, ktorý typ bicykla bude pre vás tou lepšou voľbou.

Bicykle navrhnuté s ohľadom na všestrannosť

Áno, reč je o horskom bicykli. Totiž väčšina horských bicyklov je navrhnutá s ohľadom na všestrannosť a výkon na rôznych typoch terénu. Hlavnými znakmi sú hrubé gumy, ktoré umožňujú jazdu mnohokrát aj v extrémne ťažkom teréne. Predná odpružená vidlica je samozrejmosťou, no mnoho ľudí nedá dopustiť ani na zadné odpruženie, ktoré skvalitňuje jazdu. Siahnite po kvalitnom hliníkovom ráme s výbornou geometriou, páčkovom riadení na riadidlách a spoľahlivých kotúčových brzdách, ktoré sú zárukou maximálnej bezpečnosti. Horské bicykle sú vhodné pre všetkých tých, ktorí chcú jazdiť najmä mimo cesty, ale jazdu po ceste taktiež nevylučujú.

Bicykle navrhnuté pre jazdu po spevnených komunikáciách

Mestské bicykle sú určené výhradne pre jazdu po spevnených komunikáciách. Vyznačujú sa nízkou váhou, úzkymi plášťami, ktoré zaisťujú vyššiu rýchlosť, ale tiež prejazd cez menšie nerovnosti. Avšak pri tomto type bicykla sa musíte zmieriť s naozaj športovým posedom v predklone. Dajte prednosť pevnému oceľovému rámu, otočnému riadeniu, čeľusťovým brzdám a trebárs zadnému nosiču či LED osvetleniu.

Internetový obchod inSPORTline ponúka kvalitný a odborný servis preto neváhajte a siahnite aj vy po kvalitnom horskom či mestskom bicykli, ktorý vás bude dennodenne sprevádzať na vašich cestách.