Virtuálne sídlo firmy je čím ďalej tým obľúbenejšou alternatívou mnohých slovenských podnikateľov. Najčastejšie sa sídla firmy uvádzajú v Bratislave. Prečo je to tak a ako z toho môžete ťažiť? A pre koho je to primárne určené?

Bratislava je najúspešnejší región Slovenska

Ak sa rozhodnete založiť si firmu so sídlom v Bratislave, nemusíte tam skutočne sídliť. V skutočnosti ide len o takzvané virtuálne sídlo. Vaša firma v skutočnosti na danej adrese nesídli, no môžete ju legálne využívať napríklad na doručovanie pošty alebo ako prezentáciu toho, že podnikáte v Bratislave.

Bratislavu poznajú aj v zahraničí

Bratislavský región je v rámci rozdelenie NUTS 4 jeden z najlepších regiónov v Európe. Vďaka tomu bude vaša firma pôsobiť dôveryhodnejšie, ako keby má sídlo v Horných Lazovciach. Prípadní zákazníci vás tak ľahko nájdu a dohodnú si s vami stretnutie. Vašu skutočnú adresu poznať nemusia.

Priestory v Bratislave sú reprezentatívne

Ak sa rozhodnete využiť možnosť virtuálneho sídla v Bratislave, máte možnosť využiť a reprezentatívne priestory, ktoré táto služba ponúka. Tým získate ďalší benefit, a to ten, že prípadnú návštevu alebo obchodného partnera si môžete doviesť do luxusných zariadených kancelárskych priestorov.

Firemné autá budú bratislavské

Rozhodli ste sa napísať autá na firmu? S bratislavskými značkami môžete machrovať na celej ulici. Je to možno vtipné alebo smutné, ale veľa ľudí má alebo nemá dôveru voči firme alebo človeku aj na základe ŠPZ a teda skutočného pôvodu. Ako “bratislavčan” to budete mať omnoho jednoduchšie.

V Bratislave sa každý orientuje

Bratislavu pozná každý Slovák. Jeden tam študoval, ďalší tam má rodinu, hentí tam chodia na výlety. Je teda ideálna na stretnutia nielen so zahraničnými partnermi, ale aj s domácimi. Jedinou nevýhodou je jej poloha, no v skutočnosti sa dá celé Slovensko prejsť kríźom za pár hodín.