Tieto pneumatiky vás samé upozornia na to, že ich treba vymeniť

Blíži sa leto a s ním aj využívanie letných pneumatík. Mnohí majú odložené tie z minulého roka, no ak nespĺňajú požadované kritériá a vlastnosti, mali by ste ich vymeniť za novú sadu. V žiadnom prípade nejde len o dobrý pocit z nových gúm, ale najmä o bezpečnosť. Pneumatiky totiž vydržia len niekoľko rokov, pričom ich životnosť závisí od spôsobu jazdy vodiča ale aj toho, ako často a na akom type vozovky ich používate. Ak ste z tých, ktorých kúpa pneumatík tento rok neminie, do pozornosti dávame letné pneumatiky Matador. Ide o novú generáciu vysokorýchlostných letných pneumatík, ktorú predstavil koncern Matador. Verzia MP 47 Hectorra 3 je určená špeciálne pre automobily vyššej a luxusnej triedy osobných vozidiel. V tomto výrobku sú spojené najnovšie technológie a moderný dizajn dezénu, čím je zabezpečená vysoká možnosť ovládania a bezpečného brzdenia na rôznych typoch povrchov. Špecifické sú aj zlepšeným kilometrovým výkonom a komfort z jazdy, čo ocení každý vodič.

Zaujímavosťou je, že MP 47 Hectorra 3 je vybavená indikátorom opotrebovania dezénu, ktorý je umiestnený na viacerých miestach v drážke dezénu. Jeho výška je 3 mm a vodiča upozorní v momente, keď je pneumatiku potrebné prezuť za novú. Vďaka tomu nemusíte sledovať stav poškodenia a ani hĺbku dezénu, nakoľko vám dá pneumatika sama najavo, že už nie je spoľahlivá. Tým, že je dezén tohto výrobku optimalizovaný dokáže znižovať hlučnosť, opotrebovanie, riziko aquaplaningu, kratšiu brzdnú dráhu a zlepšuje celkovú ovládateľnosť vozidla.  Pri kúpe nových pneumatík netreba zabúdať ani na elektróny, ktoré k nim musia dokonale zapasovať. Súčasťou kvalitných gúm  na luxusnom aute by mali byť hliníkové disky, ktoré zvýraznia netradičnosť a atraktivitu celého vozidla. V rámci diskov si môžete vyberať z obrovského sortimentu, ktorý sa líši nielen cenou a značkou, ale aj dizajnom, farbou a štýlom. Dokonale si tak viete prispôsobiť svojim predstavám každý kúsok vášho auta, ktoré ste si vysnívali.

Ako zistím, ktoré pneumatiky sú najlepšie na trhu?

V prípade, že vás značka Matador ešte úplne nepresvedčila a chcete vedieť, ktoré pneumatiky sú na trhu tie najlepšie, zamerajte sa na testy pneumatík. Tie sú každý rok vykonávané renomovanou spoločnosťou ADAC, ktorá prináša výsledky hodnotenia gúm s najlepšími jazdnými vlastnosťami. Vďaka týmto informáciám sa nebudete cítiť vo svete motorizmu až tak stratený a dobré a spoľahlivé pneumatiky si bude vedieť vybrať každý jeden vodič aj bez pomoci odborníkov.