Že môže byť návšteva podniku v okrajovej časti mesta zážitkom nám dokázal podnik Pizza Mizza v Podunajských Biskupiciach. Presne tam, kde už máte pocit, že ste vo Vrakuni a v tesnej blízkosti Geologickej ulice, je podnik takmer skrytý pred masovou pozornosťou. Prečo zážitkom?
Pizza Mizza
Reštaurácia neďaleko Malého Dunaja potešila večer v čase, keď inde (podniky so zatváracou dobou 23:00 a už o 21:50 povedia, že už zatvorené, odradia to ďalej skúšať) to už nešlo. Bolo 22:00 presne, kedy sme prechádzali a skúsili to. Rozľahlé, veľmi čisté a príjemné prostredie má otvorenú kuchyňu, do ktorej je krásne vidieť a zákazník má jasno v tom, že všetko čo sa vo vnútri deje je akosi fér aj voči zákazníkom. Čisto aj v kuchyni je predsa len vzácnosť. V prvom rade prekvapilo uvítanie a absolútna odovzdanosť zákazníkovi zo strany hlavného čašníka, ktorý na Slovensko nie až tak bežným spôsobom pomaly predstavil podnik a usadil nás. Dokonca vopred pri usádzaní a hľadaní miesta upozornil, že si môžeme sadnúť na viacero miest, alebo ak nám nevadí pes, miesto je aj v za rohom. Práve naopak. Zvyknutí, že so psom nemôže jeho majiteľ ísť kdekoľvek, nech už je pes akokoľvek cvičený a poslušný, sme boli prekvapení z prítomnosti značky DOG FRIENDLY. Samozrejme príjemne.
Ponuka a prostredie
Podnik má pomerne bohatú ponuku jedál na podkladovom papiery, ktorý nekoluje jeden, ale prichádza vždy nový. Chýbajú obrusy, čiže ak je zákazník zaťažený na obrusy, môže to pre tento prípad skúsiť ignorovať. Stoly a prostredie je čisté, vo výzdobe chýba gýč.Nejde o pizzériu, ktorá oplýva veľkou plochou, projektorom a snaží sa prilákať aj športových fanúšikov, ako to robia mnohí v akomsi zúfalstve. Po ruke nám bola aj ďalšia obsluhujúca a nech ste kohokoľvek z personálu pre rozkúskovanú objednávku volali viac krát, oplývajú srdečnosťou a trpezlivosťou. Príjemne potešilo aj to, ako príkladným spôsobom prezentoval čašník, ochotný pán, celú ponuku a odporúčal, či upriamil pozornosť aj na niekoľko zaujímavostí. V našom prípade úspešne poukázal na ponuku domácich limonád, ktoré inde nezmyselne nazývajú „hipsterské nápoje“. Tu hipster chýbal a predsa bola naša otestovaná Zázvorová limonáda výborná. Americká pizza so syrovým okrajom sa čoraz viac dostáva do ponuky rôznych reštaurácií. Aj tu sme vyskúšali hneď na odporúčanie obsluhy hneď prvú.
Suroviny v menu nie sú písané bežnou formou na akú sme zvyknutí. Väčšina reštaurácií totiž uvedie tvrdý syr ako tvrdý syr. Je to preto, že tam môžu dať čokoľvek. Pizza Mizza má zrejme zámerne uvedené presne o ktorý syr ide. Gouda, mozarella, ovčí syr. Všetko je uvádzané presne ako má byť, žiaden priestor na použitie náhrad. Pestrá je aj ponuka cestovín. Čo však najviac prekvapilo a potešilo, je ponuka výborných polievok aj počas večerných hodín. Rajčinová polievka so syrom opäť nemala len klasický eidam, ale už na arómu kvalitnejší syr. Chuťovo veľmi dobrá pizza bola Boston, americký typ pizze so syrovými okrajmi. Jej zaujímavosťou je použitá cibuľa, ktorá nepáli a ani nepôsobí nepríjemne tak, ako cibuľa zvykne aj po upečení. Jej výborná chuť pôsobila skôr ako kapusta s ovocím. Nakoniec príjemne zapôsobil aj fakt, že samotný personál, obaja obsluhujúci nezávisle na sebe zhodnotili, že nevládzeme a ochotne navrhli zabalenie zvyšných polovíc našich pízz na neskôr. Občas naozaj poteší, ak personál vie čítať myšlienky.